Tarragona, 25 de setembre de 2021 
             Inici    Qui som?    Matrícula    Notícies    Contacta'ns
.   El MINGO i la CATERINA

  
El Mingo
Els gegants són: el MINGO, gegant que representa l’astre sol i que porta el nom familiar del nostre patró, Sant Domènec de Guzman. L’antiga imatge fou construïda l’any 1999 per l’artista i professora del centre Núria Musté, i es batejà el 17 de juny de 2000. Va ser apadrinat pel Jaume, gegant de la Colla Gegantera del G.A.T. “La Cleca” de Bràfim. La nova i actual imatge del Mingo va ser construïda per l’artista reusenc Manel Llaurador l’any 2008, i es presentà a la ciutat el dia 21 de setembre del mateix any, en les Festes de Santa Tecla. El nou vestit del gegant fou confeccionat pel Taller El Barato de Reus, i porta brodat al pit la imatge de la Catedral de Tarragona amb motiu de l’Any Jubilar que, entre el 21 de gener de 2008 i el de 2009, commemorà els 1750 anys del martiri del bisbe de Tarraco, Fructuós, i els seus diaques Auguri i Eulogi.

  
La Caterina

La CATERINA és la geganta que representa la lluna i porta el nom de Caterina de Siena, santa dominica i doctora de l’Església. L’antiga imatge fou construïda l’any 2000 per la Núria Musté. Va ser batejada el 17 de juny del mateix any, i l’apadrinà la Loreto, geganta de la colla de Bràfim. La nova i actual imatge de la Caterina va ser construïda, com el gegant, per Manel Llaurador l’any 2008, i es presentà a la ciutat el dia 21 de setembre per Santa Tecla. El nou vestit de la geganta es confeccionà al Taller El Barato de Reus, i porta brodat al pit la imatge de l’edifici de la Plaça del Pallol, l’antic convent i escola de Sant Domènec de Guzman a Tarragona.

Els gegants del col·legi són padrins del gegant Bartolo, de la colla gegantera de la parròquia de Sant Fructuós de Tarragona, batejat el gener de 2004.


Els gegants vells (els originals de l'any 2000) a Montserrat
          [ Tornar ]

 © Col·legi Sant Domènec de Guzman, Rovira i Virgili 16 de Tarragona.    Telèfon 977 21 61 51.